Ir al contenido principal

el banc dels aliments

 Mònica Montseny, una de las voluntarias del Banc dels Aliments que participará en la campaña de recogida de alimentos básicos.
El banc dels aliments a debat

Mònica Montseny, una de las voluntarias del Banc dels Aliments que participará en la campaña de recogida de alimentos básicos. JOSEP GARCIA 
font: http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/banc-dels-aliments-intentara-hoy-sabado-recoger-800-toneladas-comida-1238142
Actualment a Catalunya hi ha un 20% de persones en nivell de probressa que no poden realitzar 3 menjars com recomanen els experts en nutrició i entre aquests els nens i nenes són els més afectats.
Aquest estiu s'han creat esplais amb menjador per garantir l'esmorçat i el dinar de molts nens i nenes, com ho he pogut comprovar personalment per exemple al Centre Esportiu del Guinardó.

Altres accions que fan possible aquests "dinars" és el cas del Banc dels aliments:

què és el Banc dels aliments?
El Banc dels Aliments és una fundació benèfica privada, de més de 140 persones, sense ànim de lucre, amb l'objectiu de lluitar contra la fam d’aquí i promoure l'ús posterior dels aliments consumibles dels supermercats i mercats no comercialitzats, i  fer-los arribar a les persones més necessitades mitjançant accions com els menjadors escolars d'estiu.

quines entitats col.laboren amb el Banc dels aliments?

Entitats donadores
Conveni de 2008: el Banc dels Aliments té cedit un magatzem on recull excedents de producte fresc del mercat majorista Mercabarna. 
Objectiu: incrementar les aportacions de producte fresc excedentari i lluitar contra el malbaratament.

Entitats receptores
Atualment són 334 entitats privades d’iniciativa social, sense afany de lucre, que ajuden d’una manera o una altra als més necessitats. L’ any 2012 s’ha arribat a ajudar a  130.298 persones.

perquè és imporant a la nostre societat el Banc dels aliments?
Atualmentl'objectiu més clar és evitar el malbaratament dels aliments a Catalunya, reduir els excedents alimentaris, informar sobre com gestionar els aliments a les llars i sobre les dates de consum: (caducitat i consum preferent: Les dates de consum establertes per la legislació vigent representen una prevenció sanitària o de qualitat. En diverses legislacions es prohibeix expressament la seva distribució una vegada passada la data com és el cas de Catalunya).



El Malbaratament alimentari a Catalunya
L’Agència de Residus de Catalunya ha realitzat un excel·lent estudi, per tal de dimensionar el malbaratament alimentari a Catalunya, identificar-ne els causants i proposar unes accions per mitigar-lo.
Principals resultats:
1.- A Catalunya l’any 2010 es malbarataren: 35 kg per habitant i any

  • 262.471 tones d’aliments
  • amb un valor de 841 milions de Euros
  • Representen el 7% dels aliments consumit
2.- Qui malbarata?
  • 20,3 kg corresponen a famílies.
  • 9,2 kg al Comerç
  • 5,6% a la restauració.
 Nota: No s’inclou el malbaratament que s’esdevé en la gran distribució a l’engròs, en la indústria de transformació dels aliments o en les explotacions agropecuàries.
3.- Participació en el malbaratament.
El comerç, de forma agregada, un 26%.
Els mercats municipals amb un 1%,
Els supermercats amb un 16%
El petit comerç amb un 9%.
Les famílies un 58% del total;
Prop del 50% del menjar malbaratat és causa d’un manteniment i una conservació deficients de les provisions alimentàries a casa.
 El 25% del total malbaratat són restes del plat sense acabar,
El sector de serveis a la restauració i el càtering es responsabilitza del 16%
  • privada (amb un 12%)
  • demanda institucional (amb un 4%). 
S’ha de recuperar el valor dels aliments i concebre les restes alimentàries com un recurs i amb una combinació d’instruments educatius, de sensibilització, tècnics, logístics, econòmics, legislatius i fiscals.

font i + info:
http://bancdelsalimentsdecatalunya.blogspot.com.es/2013/03/campanya-de-prevencio-del-malbaratament.html 

fes-te voluntaria:
https://www.bancdelsaliments.org/ca/voluntari/

i després de tot l'anàlisi....


  • per què el banc dels aliments no dóna aliments als menjadors socials?
  • per què recapta aliments només en supermercats dins de la seva associació?
  • per què no creen activitats directament amb les persones i no només mitjançant la compra d'aliments a supermercats? 


podrien crear linies de treball directament amb els productors d'aliments, no amb distribuidors que moltes vegades destruiexen aliments que no poden vendre...

el banc dels aliments no és transparent, és una neteja d'imatge dels supermercats?

www.lutxana.es

Entradas populares de este blog

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés 💙 Masterclass EMPLEO FUTURO TENDENCIAS & NOVEDADES 2023 Profesora Judith Díaz Garcés Master Marketing Digital CIPSA Barcelona Bilbao LINK BLOG: https://cipsa.net/empleo-futuro/ Recupera en este link las Masterclas en directos de 2023: PLAYLIST 2023 MASTER MARKETING DIGITAL     • 2023 MARKETING DI...  

Neix el retro-grunge*

*Grunge. Estètica. Curt Cobain. Retalls de texans. Neix el retro-grunge als nostres carrers. L’apocalipsi de la moda. Ja no tornarem a comprar roba, recuperarem tot allò que tenim a l’armari oblidat, quant més diferent i original siguis...millor... Revival... cada vegada amb menys distàncies... extinció de les cadenes de moda... ja no hi ha temporades (canvi climàtic que potser ells han contribuït a conrear... Perquè tinc més ganes d’anar a l’armari de la meva mare i/o pare a veure que hi trobo que pugui recuperar... que anar al H&M a veure com se’ls acaben les idees...és real...

películas de lesbianas

películas de lesbianas * si te apecete ver cine y que tenga relación con tu vida, si eres lesbiana y no quieres ver más películas de heteros y patriarcales, puedes ver las siguientes películas de lesbianas,  que aunque no son la verdad muy positivas, explican historias entre mujeres que tienen relaciones sexuales, se aman, o se odian y pasan por momentos dulces y agridulces, como cualquier otra persona... cada año van saliendo nuevos títulos que merecen la pena verse aunque sigamos esperando películas lésbicas más positivas y feministas, que traten temas de amor propio de lesbianas, más que anécdotas... queremos cine lésbico desacomplejado... (en esta lista de películas de lesbianas están las que están no todas las que lo son... es una lista que irá creciendo mientras vaya visualizando los films que faltan, aunque hay muchas que he visto y no están ... DUCK BUTTER 2018 Dos mujeres, insatisfechas con su vida amorosa, deciden hacer un pacto para pasar 24 horas juntas