Ir al contenido principal

SOCIAL MEDIA & COMMUNITY MANAGER, ara o mai*

 
Mitjans socials ("Social media" en anglès) són mitjans de comunicació social on la informació i en general el contingut és creat pels propis usuaris mitjançant l'ús de les noves tecnologies, que permeten un fàcil ús i accés mitjançant poderoses tecnologies d'edició, publicació i intercanvi. Els professors Kaplan i Haenlein defineixen mitjans socials com "un grup d'aplicacions basades en Internet que es desenvolupen sobre els fonaments ideològics i tecnològics de la Web 2.0, i que permeten la creació i l'intercanvi de continguts generats per l'usuari". [1] Els mitjans socials són rics en la influència i la interacció entre iguals i amb una audiència pública que és cada vegada més "intel ligent" i participativa. El medi social és un conjunt de plataformes digitals que amplia l'impacte de WOMM (màrqueting Boca a boca) i també ho fa mesurable i, per tant, rendible mitjançant el Social Media Optimization. Als administradors d'un medi social se'ls anomena Community Manager.

El terme "Social Media" és usat com a contrast del conegut "Mass mitjana" per a expressar l'enorme canvi de paradigma que estan vivint els mitjans de comunicació en l'actualitat.

La majoria de les vegades el terme és usat per referir-se a activitats que integren la tecnologia, les telecomunicacions mòbils i la interacció social, en forma de converses, fotografies, imatges, vídeos i pistes d'àudio.

Les converses que poblen els Mitjans Socials i la manera en què es presenta la informació, depèn d'una varietat de perspectives i de la "construcció" d'un propòsit comú entre les comunitats que s'articulen entorn a elles. Típicament en un medi social les persones comparteixen les seves històries i les seves experiències amb altres, de manera natural.

També s'han usat altres termes per referir-se als mitjans de comunicació social com a contingut generat per l'usuari (user-generated content o UGC) o mitjans de comunicació generats pel consumidor (consumer-generated mitjana o CGM).

Els mitjans socials de comunicació són diferents dels mitjans de comunicació industrial, com ara diaris, canals de televisió i emissores de ràdio. Els mitjans socials usen eines relativament barates que permeten a qualsevol persona, publicar i tenir accés al contingut, mentre que els mitjans industrials en general, requereixen un capital financer per iniciar operacions, actius com màquines sofisticades per a la impressió, equips i antenes per a una emissora de ràdio o la concessió d'una llicència de l'espectre radioelèctric.

Una característica que comparteixen els "Social Media" i els "Mass Media" és la capacitat d'arribar a un públic gran encara que decideixin dedicar-se a un petit nínxol, per exemple, un post en un bloc o un programa de TV d'un mitjà tradicional poden arribar a milions de persones en moltes parts del món.

Algunes característiques que ajuden a mostrar les diferències entre els mitjans socials i els mitjans de masses són:

Audiència: Tots dos mitjans proporcionen la tecnologia que permeten a qualsevol persona accedir-, de manera que ambdues poden arribar a una audiència global.

Accés: Els mitjans de masses són generalment de pagament i són propietat d'un particular o del govern, mentre que els mitjans socials estan en general disponibles per a qualsevol persona amb poc o cap cost.

Facilitat d'ús pels creadors: En els mitjans industrials la producció del contingut requereix normalment de recursos i coneixements especialitzats. La majoria dels mitjans socials no, o en alguns casos es reinventa habilitats, de manera que qualsevol persona pot ser un productor en aquests mitjans.

Instantaneïtat: El temps que transcorre entre la producció del contingut i el seu lliurament a les audiències pot ser llarg (dies, setmanes o fins i tot mesos) en comparació amb els mitjans socials (que pot ser capaç oferir contingut pràcticament de manera instantània o només amb molt petits retard en la publicació. Els mitjans Industrials estan evolucionant amb l'adopció de recursos i tecnologies de manera que aquesta característica pot no ser la més distintiva en poc temps.

Edició del contingut: En els mitjans industrials, un cop creat el contingut aquest no pot ser alterat (un cop que l'article d'una revista s'ha imprès i distribuït els canvis no es poden fer en aquest mateix article), mentre que els mitjans socials no només s'enriqueixen amb els comentaris de les audiències, sinó que el contingut pot ser alterat instantàniament pels productors, millorant en contingut per a les audiències.

Mitjans Socials pot adoptar moltes formes diferents, incloent fòrums d'Internet, Blocs de personalitats, blocs socials, wikis, podcasts, fotos i vídeo. Exemples d'aplicacions dels Mitjans Socials són: Wikipedia (de referència), MySpace (xarxes socials), Facebook (xarxes socials), Last.fm (música personals), YouTube (intercanvi de vídeo), Second Life (realitat virtual), Flickr (compartir fotos), Twitter (microblogging i xarxes socials). Molts d'aquests serveis de mitjans de comunicació social pot ser integrat a través de xarxes socials com a plataformes d'agregació.

Comunicació social media: exemples:

    * Bloc: Blogger, LiveJournal, TypePad, WordPress, Vox
    * Fòrums en Línia: vBulletin, phpBB
    * Micro-blogging: Twitter, Plurk, Pownce, Jaiku, Tumblr
    * Xarxes socials: Facebook, LinkedIn, MySpace, Orkut, Skyrock, Netlog, Hi5, Tuenti
    * Sistemes d'agregació: FriendFeed, Youmeo
    * Esdeveniments: Upcoming, Eventful, Meetup.com


Col.laboració

    * Wiki: Viquipèdia PBwiki, Wetpaint
    * Marcadors socials Delicious, StumbleUpon, Stumpedia, Google Reader
    * Notícies: Digg, Mixx, Reddit
    * Llocs d'opinió: epinions, Yelp

Multimèdia

    * Compartir fotos: Flickr, Zooomr, Photobucket, SmugMug
    * Compartir vídeos: YouTube, Vimeo, Revver
    * Compartir Art: deviantART
    * Conversions en viu: Ustream.tv, Justin.tv, Skype
    * Compartir música: imeem, The Hype Machine, Last.fm, ccMixter, SoundCloud

Entreteniments

    * Mons virtuals: Second Life, The Sims Online, Habbo
    * Jocs en línia: World of Warcraft, EverQuest, Age of Conan, Spore, Angels en línia
    * Jocs compartits: Miniclip
    * Jocs de geo-referència: Foursquare, Gowalla, SCVNGR

Entradas populares de este blog

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés 💙 Masterclass EMPLEO FUTURO TENDENCIAS & NOVEDADES 2023 Profesora Judith Díaz Garcés Master Marketing Digital CIPSA Barcelona Bilbao LINK BLOG: https://cipsa.net/empleo-futuro/ Recupera en este link las Masterclas en directos de 2023: PLAYLIST 2023 MASTER MARKETING DIGITAL     • 2023 MARKETING DI...  

Neix el retro-grunge*

*Grunge. Estètica. Curt Cobain. Retalls de texans. Neix el retro-grunge als nostres carrers. L’apocalipsi de la moda. Ja no tornarem a comprar roba, recuperarem tot allò que tenim a l’armari oblidat, quant més diferent i original siguis...millor... Revival... cada vegada amb menys distàncies... extinció de les cadenes de moda... ja no hi ha temporades (canvi climàtic que potser ells han contribuït a conrear... Perquè tinc més ganes d’anar a l’armari de la meva mare i/o pare a veure que hi trobo que pugui recuperar... que anar al H&M a veure com se’ls acaben les idees...és real...

películas de lesbianas

películas de lesbianas * si te apecete ver cine y que tenga relación con tu vida, si eres lesbiana y no quieres ver más películas de heteros y patriarcales, puedes ver las siguientes películas de lesbianas,  que aunque no son la verdad muy positivas, explican historias entre mujeres que tienen relaciones sexuales, se aman, o se odian y pasan por momentos dulces y agridulces, como cualquier otra persona... cada año van saliendo nuevos títulos que merecen la pena verse aunque sigamos esperando películas lésbicas más positivas y feministas, que traten temas de amor propio de lesbianas, más que anécdotas... queremos cine lésbico desacomplejado... (en esta lista de películas de lesbianas están las que están no todas las que lo son... es una lista que irá creciendo mientras vaya visualizando los films que faltan, aunque hay muchas que he visto y no están ... DUCK BUTTER 2018 Dos mujeres, insatisfechas con su vida amorosa, deciden hacer un pacto para pasar 24 horas juntas