Ir al contenido principal

events i coses freaks per aquesta setmana de sant jordi*(i santa georgina!!!

*titol: events i coses freaks per aquesta setmana de 
sant jordi*(i santa georgina!!!

*autora: lutxana art*

*Intro:
quan era petita aquesta setmana era especial... durant aquests dies... al cole escrivíem poesies, escrits, que potser al final serien premiats.... potser cada dia anàvem disfressats amb alguna cosa que proposaven els profes relacionades amb contes, llibres o poesies que ells triaven... o el que fos... i el dia de sant jordi fèiem una Gimcana... on hi havien diferents proves relacionades també amb els llibres (físiques i intel·lectuals) ...i al final una xocolatada... increïble... això succeïa tant al cole com a l’ institut...i finalitzava amb els premis "jocs florals"...

aquest any... com els últims anys després de acabar l’ institut... sant jordi per a mi significa ramblejar...
fer punts de llibres personalitzats per qui em demani... anar a signar el teu llibre... per aquella que l'hagi escrit...
prendre el sol al carrer... olorar roses a veure si son de les bones...
i potser llegir algun llibre...en veu alta...

així avui faré un ressenya de coses que podem fer aquesta setmana relacionada amb la literatura i la poesia...
i al cap i a la fi amb "l'amor".... 

*Contingut:
DIVIDILLUNS 19 D'ABRIL... 

Cercle de Lectors. Vint anys

Del lunes, 19 de abril de 2010 al sábado, 11 de septiembre de 2010
Lunes, Martes, Miércoles, Jueves, Viernes, Sábado
A las 18:00 Horas


Centre Cultural del Círculo de Lectores
C / Consejo de Ciento 323
08007 Barcelona
Entrada lliure.

CERCLE DE LECTORS. VINT ANYS


El Cercle de Lectors culmina un aniversari inoblidable –l’any que n’hem fet vint– convidant-vos a tots, socis i amics del club, a l’exposició que hem preparat per repassar les nostres dues dècades d’existència. Oberta del 23 d’abril a l’11 de setembre al Centre Cultural de Barcelona, la mostra «Cercle de Lectors. Vint anys» recorre detalladament el camí que vam emprendre l’any 1989 i que plegats hem anat fent. Un camí apassionant i enriquidor per a dinamitzar la cultura i el llibre en català i que ens ha convertit en un club de lectura de referència, un camí que ara té una parada obligatòria en aquesta exposició, on podreu mirar enrere i adonar-vos que l’esforç de tots ha valgut la pena. També el pots repassar al nostre especial web 20 anys.


Els eixos de l’exposició
Els socis, protagonistes del club
La gran literatura catalana…
Mercè Rodoreda, Palau i Fabre, Salvat-Papasseit, Martí i Pol, Joan Brossa…, i el seu llegat inoblidable.
Els més petits també hi són
Fent llibres, fent cultura
Els altres móns de la literatura catalana, Les arts escèniques a Catalunya, Els fruits silvestres…
… i l’art i la literatura

Amat, Barceló, Charris, Perejaume, Pérez Villalta, Ràfols- Casamada, Rubert o Viladecans. L’obra de Miró, Dalí o Picasso també ha estat protagonista dels nostres llibres.

www.cercle.cat

Horaris:
De dilluns a divendres, de 10 a 20 hores
Dissabtes: 11 a 14h i de 17 a 20 hores
Diumenges i festius, tancat.


El Centre Cultural de Círculo de Lectores culmina els seus 20 anys a Barcelona amb aquest exposició. Cercle de Lectors. Vint anys repassa de manera excel.lent les dues dècades d´existència. Fins l´11 de setembre. Imprescindible.

WTF Jam Sessions since 2001  
lunes, 19 de abril de 2010 de 21h a 23h.

Cada lunes en el Jamboree desde las 21h y hasta la 1.30am, un espacio para la improvisación musical en directo.  


DIVIDIMARTS 20 D'ABRIL

La Rambla. In/Out. Barcelona

Del martes, 20 de abril de 2010 al domingo, 27 de junio de 2010
Martes, Miércoles, Jueves, Viernes, Sábado, Domingo
A las 19:00 Horas


Arts Santa Mònica ( ASM )
La Rambla, 7. Barcelona 08002

Arts Santa Mònica presenta fins el 27 de juny a l´Espai Anella La Rambla. In/Out. Barcelona. Fascinant retrat de la Barcelona actual a través d´un dels espais públics més emblemàtics de la ciutat, la Rambla. I dos fotògrafs ben diferenciats, Jordi Bernado i Massimo Vitali.

LA RAMBLA.IN/OUT.BARCELONA.
JORDI BERNADÓ/MASSIMO VITALI


Els fotògrafs Jordi Bernado i Massimo Vitali presenten un projecte que pretén fer un retrat de la Barcelona actual a través d’un dels espais públics més emblemàtics de la ciutat, la Rambla.

Cada fotògraf fidel a la seva poètica visual presenta la seva visió peculiar de la Rambla. Dues cares, dos perfils, que són, en definitiva, dues maneres de mirar: Bernadó s’endinsa en els interiors dels edificis de la Rambla i capta imatges depurades i contingudes d’espais inèdits o amagats. Vitali retrata el rostre més públic i cosmopolita de la Rambla, vistes panoràmiques que capturen les multituds en el passeig urbà com a escenari del turisme massificat.

Aquesta crònica fotogràfica a dues mans proposa, des de la particularitat de la Rambla de Barcelona, una reflexió sobre l’arquitectura, l’urbanisme i la transformació de la ciutat contemporània en la nova era global.







Arts Santa Mònica, ubicat en un singular edifici de la Rambla de Barcelona, és un espai de confluència i de creuament entre diverses disciplines de la creació artística contemporània amb la ciència, el pensament i la comunicació.





Photobucket

Horari:
Dimarts a diumenge, de 11:00h a 21:00h. Dilluns Tancat. Gratis.


DIVIDIMECRES 21 D'ABRIL 


THIS IS MUNHON

Formas que se conforman mediante su forma, se contraen y se expanden, entrelazadas, rígidas y blandas, formas llenas de color. Ahora rojo, un poco de naranja, azul, una línea en verde aquí. Cambio de trazo, más junto, menos intenso. Eso es Munhon.







Grupos de líneas de colores que confluyen unas con las otras creando formas variadas e inconexas, cada cual creada bajo una improvisación constante. Se pretende buscar una estética a través de las formas que llenan el espacio y que buscan en éste su equilibrio. 
No representan nada en concreto, no son formas reconocibles, sólo son lo que son, Munhon-es, trozos de líneas y de formas que levitan y se unen en un espacio de papel, cada una distinta, aleatorias, básicas, coloridas. No hay más. He aquí, Munhon..


miscelänea
En miscelänea arte y diseño convergen con todo tipo de manifestaciones culturales de carácter independiente. Miscelänea nace en 2004 como asociación cultural sin ánimo de lucro con el fin de difundir y promocionar a nuevos artistas y su obra.





Photobucket

Horario:
Miércoles, Jueves y Domingos : 17:00 23:00.
Viernes y Sábados: 17:00 24:30.
Lunes y Martes: cerrado.
www.miscelanea.info
This is Munhon, de Conteleta

Del sábado, 17 de abril de 2010 al domingo, 25 de abril de 2010
Miércoles, Jueves, Viernes, Sábado, Domingo
A las 18:00 Horas


miscelänea
C/ Guardia 10
Barcelona 08001 . Gratis. 

DIVIDIJOUS 22 D'ABRIL 




[dies de roses i llibres]
[presentació Ca la Dona 68]
Devenir Perra, amb Itziar Ziga
Dijous 22 d'abril a les 19 hores.

Aquest llibre, escrit en primera persona des de la veu descarada i agrest d'una guerrillera incombustible, dóna fe d'aquell instant d'il·luminació en el que l'activisme es revesteix de lluita divertida i desacomplexada, batalla campal d'idees, crits estridents i anormals, reivindicacions brutals del que queda al marge d'una societat que castra i condemna. La llibertat i l'entusiasme de Ziga són rabiosament contagiosos, així com terribles i esclaridors. Quan ja no importa ser dona o home, quan aquesta distinció es converteix en irrisòria, el flux del pensament s'escampa i dinamita qualsevol discurs hegemònic i benpensant. En aquestes coordenades es mou l'autora de Devenir Perra: sense pàtria, ni Deu, amb punys, lluentons i força mala llet.
Para a seguir a Itziar: http://devenirperra.blogspot.com/


Ca la Dona
www.caladona.org
Casp, 38, principal, 08010 Barcelona

Ampliar imagen Impossible

jueves, 22 de abril de 2010, 20:00 Horas

Chandal
Valldonzella 29
08001, Barcelona
Entrada libre.
Impossible pero cierto. La hiperactiva tienda Chandal presenta en sociedad la nueva película instantánea compatible con las cámaras Polaroid: la PX Silver Shade del proyecto Impossible. Y lo hace como siempre a su manera: expo de Yosigo y mini jam session de gente como Burbuja, Lucius works here o Oakdo sonorizando a su manera el peculiar proceso de revelado de este tipo de película.

PX SILVER SHADE
Impossible presenta en España la nueva película instantánea compatible con las cámaras Polaroid. Denominada PX 100 y PX 600 Silver Shade, Edición Limitada First Flush (termino que se refiere al té más selecto, cosechado en la primera temporada del año, normalmente alrededor de Marzo, y que tiene un aroma fresco e intenso) esta película se podrá ver por primera vez en España en un evento realizado por la tienda Chandal (Valldonzella 29) en Barcelona el próximo Jueves, 22 de Abril a las 20 hrs.







A modo de lanzamiento de la nueva película instantánea, hemos preparado una celebración y un homenaje a toda la gente involucrada en salvar este formato de su extinción. El evento consistirá en una exposición de ocho originales realizados por el fotógrafo Yosigo con la nueva película instantánea de Impossible PX 100. Así mismo se invitará a ocho músicos destacados de la escena experimental (Burbuja, Lucius works here, Oakdo, Diego García, Mopno, Bistü, Néboa y Nieve!), para que, inspirándose cada uno en una de las fotografías, realicen una pieza original que se interpretará en directo, sonorizando así el peculiar proceso de revelado de este tipo de película.

Con este recital visual queremos resaltar el carácter artístico, experimental, manipulable y poético de esta vuelta al principio de la fotografía instantánea. Así como, compartir la exaltación que provoca ser testigos del resurgimiento y las nuevas posibilidades que nos ofrece un tipo de fotografía que ha inspirado a cientos de artistas de varias generaciones, en todo el mundo.
www.chandal.tv
www.souvenirofchandal.com

DIVIDIVENDRES 23 D'ABRIL


Concerts al Carrer


av. joan tarradelles 
devant de la Tecla Sala
metro Torrassa, l1+
21h..dijous, divendres i dissabte*

Festes de la primavera de l'Hospitalet 100 x 100***

Dijous 22
Los delincuentes + tomasito
carrapatomasiteando
los barranquijos


Divendres 23
o'funk'illo 
the bares band
el nota


Dissabte 24
vive la fete
we are standard
nudozurdo






[Parada de visibilitat feminista]
El 23 d'abril serem al carrer, amb llibres, revistes, xapes, fulletons, samarretes i, sobretot, amb un espai per a la visibilitat i la relació feminista. Publicarem el número de parada a www.caladona.org.
Necessitem dones per a fer torns a la parada. Si voleu gaudir dels torns, poseu-vos en contacte amb la secretaria.
I mentre no arribi el 23, recorda que pots aconseguir a Ca la Dona:
Eròtiques i despentinades. Pròleg, recerca i selecció: Encarna Sant-Celoni i Verger
*cedeixen els ingressos dels drets de reproducció i distribució a Tamaia
Feminismes de la transició a Catalunya. Conxa Llinàs i Carmona.
* diners destinats al Centre de Documentació de Ca la Dona.
Les Veus de Venus, 1994 -2009. Ca la Dona i Les Veus de Venus
Ni príncipes ni perdices. Set històries de dones que diuen prou. Tamaia
Escritos. Gretel Ammann. Xarxa Feminista
La lucha de las trabajadoras de Jaeger Ibérica contra la discriminación salarial. Pròleg de Tania Mercader
Mujeres Preokupando
Manifiesto SCUM. Edición comentada. Valerie Solanas, M. Milagros Rivera Garretas, Luisa Muraro, Mafalda y Atenea, Núria Fraile, Diego Luis San Roman
Só pra vacilar. La Maria Rosa. CD




DIVIDISSABTE 24 D'ABRIL

Li zompantli, la gran wei, pressenta  el seu projecte multimedia  junt amb Paulita EPA aquest dissabte a les 21h al convent de sant agustí*




DIVIDIUMENGE 25 D'ABRIL 

fira de la terra*
festa per la conscienciacó*
la ciutadella, dissabte 24 i diumenge 25 d'abril,Barcelona

http://www.diadelaterra.org/page.php?chapter=80&isSubchapter=false

SI VOLS CONÈIXER LA HISTÒRIA DELS ÚLTIMS ANYS A TRAVÉS D'UNA FOTÒGRAFA SINGULAR AUTÒCTONA... NO T'HO PERDIS...
COLITA

FOTÒGRAFA DE LA Gauche DIVINE, EL MOVIMENT BARCELONÍ INTEL.LECTUAL DELS 60!
http://colitafotografia.com/

UN ULL DINS DE LA DIVINA ESQUERRA...
A LA FÁBRICA DEL POBLE SEC, GALERIA...
http://www.lafabrica.com/
carrer tapioles 53, entrada lliure.

*paraules clau: 

colita, la fábrica, gauche divine, barcelona, fotografia, ramblejar, sant jordi, santa georgina, roses, cercle de lectors, entrada lliure, gratuït, expossició, Mercè Rodoreda, Palau i Fabre, Salvat-Papasseit, Martí i Pol, Joan Brossa, Amat, Barceló, Charris, Perejaume, Pérez Villalta, Ràfols- Casamada, Rubert, Viladecans, Dalí, fira de la terra, convent de sant agustí, Li Zompantli, Paulita EPA, Visuals, tecnokumbia, dia de la terra, CIUTADELLA, concerts al carrer, festes de la primavera de l'hospitalet, Los delincuentes + tomasito, carrapatomasiteando, los barranquijos, o'funk'illo, the bares band, el nota, vive la fete, we are standard
nudozurdo



*bibliografia:
wordle.net
maumaunderground.com
events facebook / myspace
brandlife.com
caladona.org
etc...


*conclusions:

jo sempre intento regalar llibres en català escrits per autores catalanes...
és potser una mania? o una rebel.lació?

*parts essencials d'un article científic
Wordle: Untitled

Entradas populares de este blog

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés 💙 Masterclass EMPLEO FUTURO TENDENCIAS & NOVEDADES 2023 Profesora Judith Díaz Garcés Master Marketing Digital CIPSA Barcelona Bilbao LINK BLOG: https://cipsa.net/empleo-futuro/ Recupera en este link las Masterclas en directos de 2023: PLAYLIST 2023 MASTER MARKETING DIGITAL     • 2023 MARKETING DI...  

Neix el retro-grunge*

*Grunge. Estètica. Curt Cobain. Retalls de texans. Neix el retro-grunge als nostres carrers. L’apocalipsi de la moda. Ja no tornarem a comprar roba, recuperarem tot allò que tenim a l’armari oblidat, quant més diferent i original siguis...millor... Revival... cada vegada amb menys distàncies... extinció de les cadenes de moda... ja no hi ha temporades (canvi climàtic que potser ells han contribuït a conrear... Perquè tinc més ganes d’anar a l’armari de la meva mare i/o pare a veure que hi trobo que pugui recuperar... que anar al H&M a veure com se’ls acaben les idees...és real...

películas de lesbianas

películas de lesbianas * si te apecete ver cine y que tenga relación con tu vida, si eres lesbiana y no quieres ver más películas de heteros y patriarcales, puedes ver las siguientes películas de lesbianas,  que aunque no son la verdad muy positivas, explican historias entre mujeres que tienen relaciones sexuales, se aman, o se odian y pasan por momentos dulces y agridulces, como cualquier otra persona... cada año van saliendo nuevos títulos que merecen la pena verse aunque sigamos esperando películas lésbicas más positivas y feministas, que traten temas de amor propio de lesbianas, más que anécdotas... queremos cine lésbico desacomplejado... (en esta lista de películas de lesbianas están las que están no todas las que lo son... es una lista que irá creciendo mientras vaya visualizando los films que faltan, aunque hay muchas que he visto y no están ... DUCK BUTTER 2018 Dos mujeres, insatisfechas con su vida amorosa, deciden hacer un pacto para pasar 24 horas juntas